Hoe het begon, en hoe verder

Over ons

Vacances a Catalunya is in eerste instantie in 2015 begonnen als uw reisagent voor het noordoostelijke deel van Spanje, Catalonië. Van dat relatief kleine deel Spanje weet Vacances a Catalunya heel veel.

In de vier jaren zijn er enorm veel contacten gelegd in Catalonië met aanbieders van prachtige toeristische producten. Er kwam een besef dat het een beetje wringt om daar als reisagent persé tussen te willen zitten. Daarnaast is het aanbod zo groot, dat lang niet alles aangeboden kan worden. Keuze gaat dan deels via eigen voorkeuren.

Om dit te veranderen is “Vacances a Catalunya” veranderd van een reisagent naar een reisplatform voor Catalonië. Of u nu georganiseerd in een hotel uw vakantie houdt of aan de andere kant er volledig zelfstandig op uit trekt, op Vacances a Catalunya kunt u tips vinden in de buurt waar u zich bevindt. Of u kunt zich laten inspireren tot een vakantie in een bepaald deel van dit prachtige stukje Europa. En met uw vragen kunt u nog altijd bij Vacances a Catalunya terecht. Vindt u het lastig om zelfstandig uw reis te boeken bij een Catalaanse aanbieder? Geen probleem. Tegen een kleine vergoeding wil Vacances a Catalunya voor u boeken en uw wensen doorgeven. Ook kunt u advies vragen over uw verblijf en waar wat te vinden is. Vacances a Catalunya heeft al bijna dertig jaar een zeer uitgebreide kennis van Catalonië.

Vacances a Catalunya is gestart door een regionaal geograaf die in 1994 afstudeerde aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Voor zijn afstudeeronderzoek verbleef hij in 1992 in Barcelona, studeerde aan de Universitat de Barcelona en deed in de Penedès regio het eindonderzoek. Hij woonde in de Barcelonese wijk Poble Nou, tegenwoordig een hippe buurt aan zee en vlakbij het toenmalige olympische dorp. Sinds 1992 reist hij veel door heel Spanje, maar Catalonië is altijd de speciale bestemming gebleven. Het land heeft zoveel te bieden op een relatief klein oppervlak. Natuurlijk de metropool Barcelona, die zich begin jaren ’90 omvormde van werkstad tot toeristische trekpleister. Wilt u een ronde “bekende” Gaudí doen als u de stad voor het eerst bezoekt, dat is logisch en prachtig. Of kent u de toeristische hoogtepunten al en wilt u de stad van een andere kant leren kennen? Op dit reisportaal kunt u inspiratie opdoen of u kunt eventueel uw vragen stellen.

Van Barcelona naar l’Empordà in het noordoosten. Hier heeft de Tramuntana, de bergwind uit het noorden, verweerde ruige rotskusten gecreëerd om en nabij Cap de Creus, de meest oostelijke punt van het Iberisch Schiereiland. Deze natuurlijke “kunst” was een grote inspiratiebron voor de menselijke kunstenaar Salvador Dalí, die hier leefde en wier musea in Figueres, Port Lligat en Púbol trekpleisters van belang zijn.

Lang geleden spuwden vulkanen hun lava in Noord-Catalonië. Nu is la Garrotxa vooral prachtige natuur met heel duidelijk al die uitgedoofde kraters waar gewoon in gewandeld kan worden. Op naar “de wieg van Catalonië” de streek Ripollès met al haar romaanse bouwwerken, stuk voor stuk hoogtepunten. Een hoogtepunt is natuurlijk ook de Pyreneeën met ondermeer het nationale park “Aigues Tortes” en in het uiterste westen tegen Aragón, die vreemde eend in de bijt, de Aran Vallei “Vall d’Aran”. Hier wordt oorspronkelijk geen Catalaans meer gesproken maar Aranees, een eigen taal. De hoge en lage Pallars leiden naar de vlakten rondom de provinciehoofdstad Lleida. En dan nog zuidelijker langs de oude Romeinse stad Tarragona, ooit veel belangrijker dan Barcelona, door de wijngaarden van de hoogstaande D.O.C. Priorat en Montsant tot in de op het eerste gezicht Nederlands aandoende Ebro-delta, een waar vogelparadijs. En laten we vooral de uitstekende mousserende wijnen uit met name de Penedès niet vergeten. Proef dat goede mousserende wijn niet alleen uit de regio Reims in Frankrijk komt, integendeel……..

Bent u een klassieke muziekliefhebber? Ieder jaar kunt u genieten van de mooiste klassieke werken op de prachtigste locaties in de Pyreneeën tijdens het jaarlijkse zomerfestival van klassieke muziek.
Wilt u meerdere dagen wandelen in het hooggebergte van berghut naar berghut, in uw eigen tempo? Een onvergetelijke ervaring!

Het aanbod op dit platform zal de komende tijd worden uitgebreid. Heeft u tips? Die zijn ook van harte welkom! Vacances a Catalunya wil zijn kennis van Catalonië, de Catalanen en hun mooie producten en erfgoed, met u delen.

Vakantie in Catalonië begint natuurlijk met Vacances a Catalunya!

Het overige aanbod van Vacances a Catalunya voor u:

het voor u boeken van een reis of informatie inwinnen over verblijf, arrangement of anderszins. €30,25 incl. btw tot vijf personen.
zie bovenstaande per extra persoon €6,05 incl. btw
reisadviezen € 72,60 per uur incl btw met een minimum van 20 minuten.
overige dienstverlening zo mogelijk en in overleg.
Kosten dienstverlening zoals hierboven, vooraf te voldoen, tezamen met eventueel te betalen bedragen aan Catalaanse dienstverleners.

OERDIJK 222, 7435PL OKKENBROEK

info@vakantieincatalonie.com

+31 6 5391 3365

Condicions     Vrijtekening     Sitemap

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Pin It on Pinterest